Hvem bør bruge blue light briller?

Jan 31, 2024

Blue light briller er en relativt ny tilføjelse til optikverdenen. Disse specialdesignede brilleglas har en unik egenskab: de kan filtrere det blå lys fra digitale skærme og andre kunstige lyskilder. De hedder derfor "blue light briller" på grund af denne evne til at blokere det blå lys. De sundhedsmæssige fordele ved disse brilleglas inkluderer forbedret søvnkvalitet, reduceret øjenirritation og hovedpine, samt beskyttelse mod potentielle langsigtede skader på nethinden.

Hvad er blåt lys?

Blåt lys er en del af det synlige lys. Det strækker sig fra omkring 380 til 500 nanometer, hvilket gør det til et af de korteste, højeste energibølgelængder. Blåt lys kommer fra solen, digitale skærme (computere, smartphones, tablets og tv), skærme af elektroniske enheder og fluoriserende og LED-belysning. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alt blåt lys er skadeligt. Naturligt blåt lys fra solen hjælper med at regulere vores søvncyklus, humør og mere. Men overdreven eksponering fra digitale skærme og kunstige lyskilder kan have negative effekter.

Den videnskabelige forklaring: Hvordan blåt lys påvirker vores øjne og søvn

Videnskaben har vist, at blåt lys kan forstyrre vores indre ur som står for at regulere vores døgnrytme. Vores øjne har ingen naturlig beskyttelse mod blåt lys, og næsten alt blåt lys passerer stort set direkte igennem hornhinden og linsen og når nethinden i bunden af øjet. Overeksponering for blåt lys kan potentielt skade lyssensitive celler i nethinden og forårsage ændringer, som ligner dem ved aldersbetinget makuladegeneration - en alvorlig øjensygdom, der kan føre til permanent synstab.

Effekten af blåt lys i en digital verden

Vores moderne livsstil har øget vores eksponering for blåt lys markant. Mange mennesker bruger otte timer eller mere om dagen foran en computerskærm, smartphone eller tablet. Disse enheder afgiver en stor mængde blåt lys. Selv om blåt lys i passende mængder er nødvendigt for optimal sundhed, kan for meget blåt lys fra digitale lyskilder som nævnt have negative følger, især for vores øjne og søvn cyklus.

Hvem har mest brug for at beskytte sig mod blåt lys?

Enhver der bruger betydelige mængder tid foran digitale skærme kan drage fordel af beskyttelse mod blåt lys. Dette inkluderer studerende, kontorarbejdere, gamere og dem, der regelmæssigt bruger smartphones og tablets i længere perioder. Personer, der allerede har øjenproblemer kan også være i højere risikogruppe for yderligere skade fra blåt lys.

Fordelene ved bluelight briller

En af de mest omtalte fordele ved blue light briller er den forbedrede søvn. Ved at blokere skadeligt blåt lys, der kan forstyrre vores døgnrytme, forbedrer blå-lys filtrerende briller ofte søvnkvalitet. Skadeligt blåt lys kan også forårsage øjentørhed og irritation, som kan afhjælpes ved at bære blå lys-briller.

Studier har vist at blåt lys filter har positive effekter på produktiviteten og arbejdspræstationen. Ved at mindske belastningen på øjnene kan briller med bluelight filter reducere træthed og ubehag, som kan påvirke ens fokus og koncentration.

Hvis du arbejder foran en skærm i mange timer, kan du opleve at øjenbelastning, hovedpine og træthed, kan påvirke din produktivitet og trivsel. Ved at blokere det blå lys kan vores bluelight filter modvirke sådanne gener og dermed hjælpe med at forbedre din arbejdsoplevelse.

Med bluelight filter kan du derfor arbejde længere uden at opleve ubehag, samtidig med at du kan reducere risikoen for langsigtede skader på dine øjne. 

Konklusion: Skal du bruge blue light briller?

Blue light briller er en god investering for dem, der regelmæssigt bruger tid foran digitale skærme. Selvom de ikke erstatter en sund balance mellem skærmtid og tid offline, eller periodiske pauser for at hvile øjnene, kan de være en hjælpsom løsning for mange. 

Glassify hjælper dig med at beskytte dine øjne

Hos Glassify kan du tilvælge bluelight filter på alle vores glas. Vi sørger for at dine briller fremstilles efter dine specifikke synsbehov og at du får kvalitetsbrilleglas til attraktive priser, takket være vores direkte online service. Så hvis du overvejer at investere i blue light briller, så sidder vi klar til at hjælpe dig på både telefon og mail.

Andre blogindlæg

Introduktion til læsebriller Læsebriller er en type af briller, designet til at forbedre nærsynethed ved at kompensere for presbyopi - et almindeligt synsproblem, som skyldes aldring af øjnene, hvor fokus på nærtliggende objekter bliver svært. Disse briller har typisk en...
Jan 20, 2024
Hvad er brilleglas med farveskift? Brilleglas med farveskift, også kendt som fotochrome glas, er en særlig type af brilleglas, der er i stand til at ændre farve på baggrund af lysintensiteten i den omgivende atmosfære. Disse glas skifter fra at...
Feb 10, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres