Hvad med synstest?

Når du bestiller brilleglas hos Glassify, skal vi bruge dine synsdata for at fremstille brilleglas tilpasset dit syn.

Hvis du har en synstest/brillerecept kan du sende en kopi af den til os under eller efter din bestilling. Hvis du ikke har en synstest kan du stadig godt bestille brilleglas først og derefter få lavet en synstest og eftersende den til os. Vi starter ikke på tilpasningen af dine brilleglas før vi har dine synsdata. Det er typisk en god ide at bruge en synstest, der er lavet indenfor de seneste 12 måneder, da dit syn kan have ændret sig. 

Vi kan scanne dine briller
Hvis dit syn ikke har ændret sig, kan vi 3D-scanne dine briller og kopiere styrkerne fra dine gamle brilleglas. I dette tilfælde behøver vi ikke en synstest og du kan blot vælge 'scan briller' under din bestilling.

Tjek dit syn online!

Tjek om dine briller passer til dit syn.

Du kan bruge testen til at se, om du skal have foretaget en ny synsprøve, eller om styrkerne i dine nuværende briller passer til dit syn.

"Danmark tester synet" er en landsdækkende oplysningskampagne, hvor Øjenforeningen opfordrer alle danskere til at teste deres syn. Dette hjælper med at identificere tidlige tegn på synsforandringer og sikrer, at du får den rette hjælp i rette tid.

Initiativet "Danmark tester synet" er et samarbejde mellem øjenlæger, optikere og andre organisationer og virksomheder med det fælles mål at bevare danskernes syn. Øjenforeningen står bag udviklingen og drift af denne service.

Hvad kan du bruge testen til?

Mange af vores kunder som tager testen, finder ud af, at deres nuværende briller fungerer fint, og de behøver ikke en ny synstest. Hvis det også er tilfældet for dig, kan du kontakte den optiker, som lavede brillerne, og bede om at få sendt en mail med dine synsdata. Det har optikeren pligt til. Dine synsdata kan vi i glassify, så bruge til at fremstille nye brilleglas i et nyt brillestel. Hvis du vil have nye brilleglas i det stel, som du brugte i testen, kan du blot sende os stellet, og vi scanner glassene og kopierer styrkerne over i de nye brilleglas, som vi fremstiller.

  • Gratis online synstest
  • Gennemføres på kun 5 minutter
  • CE-mærket
  • Udviklet af Øjenforeningen
  • Beregnet til raske personer
  • Erstatning for en professionel synstest anbefales ikke
  • Ingen personlige oplysninger indsamles om dig eller andre
  • Denne version af testen er kun tilgængelig for indbyggere i Danmark og kan tages af personer på 15 år og derover. Børn i alderen 12-15 år bør tage testen under opsyn af en voksen, mens børn under 12 år bør testes af en optiker. Børn under 10 år skal altid konsultere en øjenlæge, inden de får briller.

Hvor kan man få en synstest?

Da vi udelukkende er online og ikke har en fysisk butik, skal du få lavet en synstest hos en optiker. Du kan typisk bestille tid online hos optikerkæderne eller møde op i butikken. Tilbud om gratis synstest er udbredt, og du er ikke forpligtet til at købe dine nye briller i den samme brilleforretning, hvor du får en gratis synstest. Du har ret til at få udleveret dine synsdata, da det er dine personlige sundhedsdata. Dog kan optikeren kræve et gebyr for synstesten.

Du kan sagtens bestille nye brilleglas, før du har fået foretaget en synstest, og sende resultaterne til os senere. Vi går først i gang med at fremstille dine nye brilleglas, når vi har modtaget dine synsdata.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig!
Udfyld formularen eller send os en mail på info@glassify.dk

Vi besvarer alle henvendelser inden for 24 timer.

Telefon: 92 90 92 85
Mandag til fredag 08.00-17.00

Du kan også finde svar på ofte stillede spørgsmål her.