Ofte stillede spørgsmål

Har du et spørgsmål som ikke er besvaret nedenfor hører vi meget gerne fra dig.
Skriv til os i formularen nederst på siden.

Bestilling og levering

Vi har gratis fragt på alle ordre.

Vores leveringstid er maksimalt 7-10 hverdage fra den dag, vi har modtaget dine briller. Vi bestræber os dog altid på at levere dit brillestel med nye glas så hurtigt som muligt og mange af vores kunder oplever, at vi leverer brillerne før tid.

Da vi udelukkende er en online butik og dermed har skåret de dyre mellemled fra kan vi tilbyde samme høje kvalitet som optikere, men til en meget lavere pris.

Ja, det er muligt at bestille glas med glidende overgang (flerstyrkeglas). Du kan læse mere om vores glas med glidende overgang her.

Cylinder og akse benyttes hvis du har bygningsfejl.

Cylindertallet betyder, hvor meget cylinderstyrke, glassene kræver med din bygningsfejl - dette tal vil du kunne se på din synstest.

Aksetallet fortæller os, hvor cylinderstyrken skal placeres i glasset. Tallet viser retningen eller vinklen (i grader) fra 1 til 180. Et højt tal betyder derfor ikke, at din styrke er høj, men beskriver blot bygningsfejlens placering.

PD står for Pupil Distance (pupil afstand) og er afstanden mellem dine pupiller. Denne måling bruges til at bestemme, hvor du ser gennem linsen på dine briller. Har du ikke en PD kan du notere det i kommentarfeltet til din ordre og så kan vi enten måle det på gamle glas eller ud fra billeder hvor du har dine briller på.

Ja, vi sender dig en brillesikker pakke som du trygt kan sende dine briller retur i.

Briller og brilleglas

Ja, du kan i i forbindelse med din bestilling tilføje brilleglas med såkaldt blue light filter. Disse glas reducerer det blå lys fra skærme og kan dermed reducere træthed og øjenbelastning ved langvarig skærmbrug.

Valget af glastykkelse afhænger af flere faktorer - primært styrke og ønsker til vægt samt udseende. Glastykkelse beskrives ofte med et indeks-tal. Jo højere indeks, des mindre tykkelse. Tykkere linser er som udgangspunkt billigere, men kan kun anvendes ved lavere styrker. Linser med højere indeks er tyndere, lettere, og kan imødekomme flere slags synsbehov.

Standard glas (Indeks 1,5)
Disse glas er mest velegnet til styrker under +/- 1.

Tynde glas (Indeks 1,6)
Disse glas er op til 25% tyndere end vores standard glas.
Denne tykkelse anbefales til styrker mellem +/- 1 og +/- 2.

Ekstra tynde glas (Indeks 1,67)
Disse glas er 30% tyndere end vores standard glas.
Denne tykkelse anbefales hvis din styrke er mellem -/+ 2 og -/+ 4.

Ultra tynde glas (Indeks 1,74)
Disse glas er helt op til 45% tyndere end vores standard glas.
Denne tykkelse anbefales hvis din styrke er over -/+ 4.

Glas med glidende overgang er det samme som flerstyrkeglas. De kaldes også progressive glas eller glas med læsefelt. Har du brug for brilleglas med forskellige synsfelter, er flerstyrkeglas det rigtige for dig. Det smarte ved flerstyrkeglas er nemlig, at du får flere styrker i ét glas. Hermed får du et klart syn fra alle afstande, og du behøver derfor ikke flere forskellige briller for at se alting skarpt.Jo ældre man bliver, desto sværere vil øjet ofte have ved at skifte fokus og se klart fra forskellige afstande. Med flerstyrkeglas kan du uden problemer både læse avis, køre bil og sidde foran en skærm uden at skulle skifte dine briller. Det gør både dit liv lettere, og du behøver samtidig ikke at skulle investere i flere forskellige slags brilleglas.

Enkeltstyrkeglas har, som navnet indikerer, kun én enkelt styrke, som enten er plus eller minus. Du starter typisk med enkeltstyrkeglas men med årene, kan du få brug for flere forskellige styrker til forskellige behov.Modsat enkeltstyrkeglas har briller med flerstyrkeglas mere end én styrke, så du kan få dækket alle dine behov. Flerstyrkeglas har glidende, usynlige overgange mellem de forskellige felter, så du lægger ikke mærke til, at der er flere styrker i glasset. Af den grund kalder man dem også for brilleglas med glidende opgang. Du vil dog tydeligt opleve at få et større synsfelt med flerstyrkeglas, der er skræddersyet dine behov.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig!
Udfyld formularen eller send os en mail på info@glassify.dk

Telefon: 92 90 92 85
Mandag til fredag 08.00-17.00

Vi besvarer alle henvendelser inden for 24 timer.

Du kan også finde svar på ofte stillede spørgsmål her.