Hvad er fordelene ved blue light briller?

Feb 15, 2024

Hvad er blue light?

Der er mange typer lys, som vi er udsat for hver dag. Et af dem er blåt lys. Blåt lys er en type lys, der har en meget kort bølgelængde, hvilket giver det mere energi.

Blåt lys er ikke kun en del af sollyset, men det er også til stede i mange kunstige lyskilder, såsom LED-lys og fluorescerende lys. Desuden er det digitale skærme, der bruges i vores daglige liv, såsom TV-skærme, computere, smartphones og tablets, blandt de mest betydningsfulde kilder til blåt lys. Den konstante eksponering for disse skærme kan have betydelige konsekvenser for vores helbred.

Kilder til blåt lys Måden vi udsættes for dem
Solen Naturlig indendørs og udendørs eksponering
LED-lys Belysning i hjemmet, arbejdspladsen
Digitale skærme Computere, smartphones, tablets, TV-skærme

 
En af de største bekymringer ved langvarig eksponering for blåt lys er dets potentiale til at forårsage øjenskader. Fordi blåt lys har en kortere bølgelængde og højere energi end andre farver i det synlige spektrum, kan det trænge dybere ind i øjets væv. Dette kan forstyrre døgnrytmen og dermed påvirke ens søvn, samt forårsage træthed i øjnene og muligvis føre til langsigtede problemer som eksempelvis en øget risiko for aldersrelateret maculadegeneration (en sygdom i øjnene der på sigt kan føre til nedsat syn).

Hvad er blue light briller?

Blue light briller er specielt designede briller, der filtrerer eller blokerer det blå lys, inden de når øjnene. Dette gøres ved hjælp af en særlig overfladebehandling, der enten absorberer det blå lys eller reflekterer det væk fra brugerens øjne. Blue light briller kan derfor mindske den negative virkning af blåt lys på øjnene og mindske risikoen for øjenskader og søvnforstyrrelser.

blue light briller

Hvorfor bruge blue light briller?

Studier har vist at blue light filter kan have positive effekter på døgnrytme, produktiviteten og arbejdspræstationen. Ved at mindske belastningen på øjnene kan briller med blue light filter eksempelvis reducere træthed og ubehag, som kan påvirke ens fokus og koncentration.


Fordel #1: Reduktion af øjentræthed

En af de mest umiddelbare fordele ved blue light briller er, at de kan hjælpe med at begrænse digital øjentræthed, som kan forårsage symptomer som tørhed, rødme, kløe og sløret syn. 

 

Fordel #2: Forbedring af søvnkvalitet

Blåt lys har vist sig at forstyrre kroppens naturlige søvncyklus. Ved at blokere det blå lys, kan disse briller hjælpe med at regulere din søvncyklus og forbedre din søvn.

Fordel #3: Forebyggelse af øjenskader

Langvarig og uafbrudt eksponering for blåt lys kan potentielt føre til skader på nethinden i øjet, hvilket kan forårsage alvorlige helbredsproblemer som aldersrelateret maculadegeneration eller grå stær. Ved at filtrere en del af dette blå lys, kan blue light briller beskytte dine øjne og nedsætte risikoen for at udvikle disse sygdomme.


Fordel #4: Øget produktivitet

Hvis du arbejder foran en skærm i mange timer, kan du opleve at øjenbelastning, hovedpine og træthed, kan påvirke din produktivitet og trivsel. Ved at blokere det blå lys kan blue light filter modvirke sådanne gener. Med blue light filter kan du derfor arbejde længere uden at opleve ubehag, samtidig med at du kan reducere risikoen for langsigtede skader på dine øjne. Dermed kan briller med blue light filter hjælpe med at forbedre både arbejdspræstation og arbejdsglæde.

Tilvælg blue light filter hos Glassify

For at sikre dine øjnes sundhed er det vigtigt at beskytte dem mod skadeligt blåt lys, især hvis du bruger meget tid foran en skærm. Hos Glassify, Danmarks førende online tjeneste til skift af brilleglas, kan du tilvælge blue light filter på alle vores glas og vi er dedikeret til at give dig kvalitetsbriller til en brøkdel af prisen. Hvis du har nogen spørgsmål, vil vi med glæde hjælpe. Kontakt os enten på mail eller telefon for mere information eller besøg vores side med ofte stillede spørgsmål for almindelige spørgsmål.

Andre blogindlæg

Briller er et vigtigt instrument, der er designet til at korrigere en lang række synsproblemer såsom nærsynethed, langsynethed, astigmatisme og presbyopi. Briller er baseret på et grundlæggende koncept - nemlig at ændre lysets retning før det når vores øjes linse. En linse,...
Feb 12, 2024
Nærsynethed, også kendt som myopi, er en tilstand, hvor en person har svært ved at se objekter på afstand. Dette skyldes forandringer i øjet som forhindrer lyset i at ramme direkte på nethinden. I stedet rammer det foran nethinden, hvilket gør det svært...
Feb 15, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres