Hvad betyder progressive briller?

Jan 20, 2024

Hvad Er Progressive briller?

Progressive briller er en type flerstyrkeglas med glidende overgang. De er designet til at give en problemfri overgang fra nærsynethed til fjernsynethed, hvilket betyder, at de hjælper dig med at se klart på alle afstande. Progressive glas adskiller sig fra enkeltstyrkeglas, der kun korrigerer ét synsproblem, ved at have forskellige styrker i ét enkelt brilleglas. Denne unikke kvalitet gør dem til en populær løsning for folk med presbyopi - en aldersrelateret synsforringelse, der påvirker evnen til at se genstande tydeligt på tæt hold - også kaldet gammelmandssyn.

Historien Bag Progressive Briller

Den første prototype af progressive glas blev introduceret i 1950'erne, men det tog flere årtier at forfine designet og produktionsprocesserne til en grad, hvor almindelige forbrugere kunne bruge dem. Den første kommercielle version af progressive glas blev lanceret i 1959. Siden da har teknologien udviklet sig markant, primært på grund af bedre materialevalg og forbedret teknologi. I dag er progressive glas en almindelig løsning for presbyopi og foretrukket af mange på grund af deres alsidighed og bekvemmelighed.

Funktionalitet af Progressive Briller

  • Problemfri overgang mellem forskellige synsstyrker
  • Kan korrigere nærsynethed, hypermetropi og astigmatisme
  • Elegant design uden synlige linjer mellem de forskellige zoner
  • Mindsker øjenstræning og holder dit syn skarpt på alle afstande

Disse funktioner sammen med det faktum, at progressive glas ikke har den typiske linje, der adskiller forskellige synszoner som i bifokale eller trifokale briller, gør dem til en populær valgmulighed.

Hvordan Arbejder Progressive Briller?

Progressive glas arbejder ved at indeholde flere synsstyrker i et enkelt brilleglas. Den øverste del af glassene korrigere normalt for fjernsyn, mens den midterste del er til mellem afstande (som at se på computeren), og bunden er til læsning eller andre nærsyn aktiviteter.

progressive briller

Hvem Har Brug for Progressive Briller?

Hvis du har presbyopi kombineret med nærsynethed, hypermetropi eller astigmatisme, vil du sandsynligvis drage fordel af progressive glas. Selv hvis du kun har presbyopi, kan progressive glas stadig være nyttige, da de giver mulighed for at se klart på alle afstande uden at skulle skifte mellem forskellige briller.

Hvordan Vælger Man Progressive Glas?

  • Værdi for pengene: Tjek priserne og sammenlign dem med de tjenester, du får.
  • Kvalitet: Undersøg glassets modstandsdygtighed. Her er det overfladebehandlingerne som glasset får der er afgørende. Jo bedre overfladebehandlinger desto bedre bliver glassets optiske klarhed og levetid.
  • Synsfelter: Noget af det vigtigste ved progressive glas er synsfelternes bredde. Jo bredere synsfelt, desto mere kan du se i klart i glasset.
  • Kundeservice: Tjek firmaets anmeldelser og kundeservice.

Almindelige Misforståelser om Progressive glas

En almindelig misforståelse er, at progressive glas kan være svære at vænne sig til. Selvom det kan tage lidt tid at vænne sig til den glidende overgang mellem synsfelterne, rapporterer de fleste brugere, at de vænner sig til dem inden for et par dage til en uge. En anden myte er, at progressive glas er meget dyre. Selvom det er sandt, at nogle progressive brilleglas kan være dyre, tilbyder mange virksomheder nu mere overkommelige muligheder uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Fremtiden for Progressive Glas

Med teknologiske fremskridt forventes progressive glas at blive mere sofistikerede og endnu bedre til at imødekomme individuelle synsbehov. Fremtidige udviklinger kan omfatte endnu finere justeringer af synszoner, forbedret komfort, og brilleglas der automatisk tilpasser sig dine synsbehov baseret på din aktivitet.

Hvordan kan Glassify hjælpe dig?

Hos Glassify specialiserer vi os i at skabe kvalitets flerstyrkeglas til overkommelige priser. Vi hjælper dig med at få nye glas i gamle briller med den højeste præcision og omsorg. Hvis du har spørgsmål om vores tjenester, eller ønsker at få mere at vide om de forskellige typer af brilleglas vi kan tilbyde, er du velkommen til at Kontakte os eller besøge vores FAQ side for ofte stillede spørgsmål.

Gør dit valg i dag og oplev forskellen med Glassify.

Andre blogindlæg

For mange brillebrugere er der en fælles forståelse om, at det handler om meget mere end bare at se klart. Den visuelle komfort, æstetik og øjenkomfort spiller også en stor rolle. En væsentlig del af dette er brugen af antirefleks i brilleglas. De...
Jan 20, 2024
Introduktion til blue light briller I dagens digitale samfund, hvor computerskærme, smartphones og tablets ofte dominere vores hverdag, bliver vores øjne konstant udsat for blåt lys. Og det er netop her, at blue light briller kommer ind som en løsning....
Jan 20, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres