Kan man bruge gamle briller?

Feb 12, 2024

Introduktion til brug af gamle briller

Gamle briller kan have mere værdi, end vi måske umiddelbart tror. I stedet for blot at kassere dem, kan de bruges på forskellige vis, for eksempel til genbrug ved at få sat nye glas i. Dette introducerer tanken om “nye glas i gamle briller”. At genbruge gamle briller kan nemlig være både praktisk, miljøvenligt og økonomisk hensigtsmæssigt. Denne artikel vil gå i dybden med dette emne, og give dig overblik over, hvad man skal overveje, når man genbruger gamle briller.

gamle briller

Hvad er gamle briller?

"Gamle briller" kan forstås på mange forskellige måder. Det kan være briller, som ikke længere passer til dine aktuelle synsstyrkekrav, briller, som er blevet erstattet af et nyere og mere moderigtigt par, eller briller, der bare er blevet slidte over tid. Det kan også være et stel, du har været glad for, men glassene er blevet ridsede. Det er vigtigt at bemærke, at kvaliteten af stellet og glassene, kan variere betydeligt afhængig af, hvor gamle brillerne er, og hvordan de er blevet behandlet.

Gamle briller kan eksempelvis defineres i kategorier som følger:

  1. Briller med glas der ikke passer til dine styrker
  2. Briller, hvor stellet er slidt eller beskadiget
  3. Briller, hvor glas har ridser eller er revnet
  4. Solbriller uden styrke

Den generelle holdbarhed og livslængde af briller

Brillers holdbarhed afhænger af mange faktorer. De primære variabler er kvaliteten af både stellet og glassene, samt hvordan de behandles. Med ordentlig omhu – inklusive korrekt rengøring og opbevaring - kan briller undgå skader og slid, og dermed holde længere. Dog er det almindeligt, at flerstyrkeglas og enkeltstyrkeglas, bør opdateres hvert andet til tredje år, afhængig af individuelle synsændringer.

Potentielle problemer med gamle briller

Ved overvejelser om at bruge gamle briller, er det vigtigt at være opmærksom på visse potentialer problemer. En af de mest almindelige problemstillinger er, at det eksisterende brilleglas ikke længere matcher brugerens nuværende synsstyrke. Dette kan føre til trætte øjne, hovedpine og koncentrationssvigt. 

Sådan genbruger du gamle briller

Der er mange måder at genbruge gamle briller på. Vælger du at sætte nye glas i gamle briller skal du være opmærksom på stellets kvalitet.

Her er nogle trin du kan følge, hvis du ønsker at genbruge dine gamle briller:

  1. Send os et billede af brillerne, så vi kan vurdere om de stadig er i god stand, hvis du er i tvivl.
  2. Få opdateret din synstest, hvis dit syn har ændret sig eller det er mere end 12 måneder siden, du sidst har fået foretaget en.
  3. Sørg for nøjagtigt at justere og indstille stellet, så det passer ordentligt til din ansigtsstruktur.

Hvordan genbrugte briller kan gavne miljøet

At vælge genbrug kan betyde en reduktion i ressourceforbrug og affaldsproduktion. "Nye glas i gamle briller" er et koncept, der både kan spare omkostninger og reducere dit co2-aftryk. Genanvendelse af briller, kan mindske behovet for fabrikationsprocesser, som ofte involverer udvinding af materialer, produktion og transport - alle store bidragydere til global opvarmning.

Konklusion: Afgørelsen om at bruge gamle briller

Uanset om dine briller er blevet slidte, er forældede eller du bare er klar til et nyt par, er det vigtigt at overveje alle muligheder. Du kan genanvende dem ved at sætte nye glas i de gamle briller. Genbrug kan bidrage til miljøet og samtidig hjælpe dig med at spare penge. Husk at søge den nødvendige information og rådgivning før du træffer din endelige beslutning.

Om Glassify

Glassify, Danmarks førende online service til skift af brilleglas, kan hjælpe dig med dine brillebehov. Modsat mange optikere skifter Glassify dine glas i dine gamle briller gratis. Du skal kun betale for glassene. Vi tilbyder brilleglas af højeste kvalitet til en brøkdel af, hvad du plejer at betale i traditionelle butikker. Vi har glas til alle synsbehov, inklusive flerstyrkeglas med glidende overgang. Vi har skåret de dyre mellemled fra, så vi kan tilbyde kvalitetsbrilleglas til lave priser. Besøg vores hjemmeside for at læse mere om vores glasskift service.

Andre blogindlæg

Hvad er nærsynethed? Nærsynethed, også kendt som myopi, er en almindelig øjenlidelse, hvor man har problemer med at se genstande på afstand klart, mens genstande tæt på fremstår skarpt. Dette skyldes, at øjets form forårsager lysstrålerne til at bøje sig...
Feb 10, 2024
Introduktion til briller med glidende overgang Briller med glidende overgang, også kendt som flerstyrkeglas, er designet til at korrigere flere synsfejl i ét brilleglas. De er udtænkt for at hjælpe personer, der har udfordringer med at se både på afstand...
Feb 12, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres