Hvordan fungerer antirefleks i brilleglas?

Jan 20, 2024

For mange brillebrugere er der en fælles forståelse om, at det handler om meget mere end bare at se klart. Den visuelle komfort, æstetik og øjenkomfort spiller også en stor rolle. En væsentlig del af dette er brugen af antirefleks i brilleglas. De fleste vil være bekendte med det irriterende lysglimt, der kan komme fra briller; et problem, som antirefleksbehandlinger hjælper med at modvirke. Men hvad indebærer en antirefleksbehandling egentlig, og hvordan fungerer den? I dette indlæg vil vi gå i dybden med disse spørgsmål, og give en detaljeret forklaring på antirefleks i brilleglas.

Hvad er antirefleks?

Antirefleksbehandling er en særlig overfladebehandling som bliver påført brilleglas for at reducere mængden af reflekteret lys. Under normale omstændigheder kan omkring 8% af lyset reflektere tilbage fra overfladen af et brilleglas, hvilket kan være forstyrrende for ens synsoplevelse. En antirefleksbehandling reducerer denne refleksion til mindre end 1%, hvilket gør det muligt for mere lys at trænge igennem i glasset og forbedre synsskarpheden. Både enkeltstyrkeglas og flerstyrkeglas med glidende overgang kan påføres en antirefleksbehandling.

Fordelene ved antirefleks i brilleglas

De mange fordele ved antirefleksbehandlingen gør den næsten nødvendig for alle, der bruger briller. Nedenfor er listet tre gode grunde til hvorfor det er en gode ide at købe brilleglas med overfladebehandlinger.

  • Forbedrer synsklarhed: En af de vigtigste grunde til at få antirefleks i brilleglas er, at det betydeligt forbedrer synsklarheden ved at lukke mere lys igennem glasset, hvilket fjerner distraherende refleksioner.
  • Mere behageligt for øjnene: Antirefleks reducerer øjenbelastning ved at minimere reflektioner, især under længere perioder foran en skærm. Ved at reducere mængden af reflekteret og spredt lys mindsker antirefleks jeres øjenes arbejde, hvilket resulterer i mindre øjentræthed og tørhed.
  • Forbedret natkørsel: Briller med antirefleks er i særdeleshed en stor hjælp under natkørsel, da de mindsker blænding fra modkørende bilers lygter.
  • Forbedret udseende: Med mindre refleksion er dine øjne mere synlige, hvilket forbedrer din ansigtsudtryk og kontakt med andre mennesker.

Hvordan fungerer antirefleks i brilleglas

Antirefleks fungerer ved at påføre et særligt antireflekterende lag på glasoverfladen. Denne særlige overfladebehandling består af flere lag meget tynde materialer, der hver især har forskellige brydningsindekser. Når disse lag påføres på brilleglas, forstyrrer de lyset i en grad, der effektivt eliminerer refleksioner. Dette tillader mere lys at passere direkte gennem glassene, hvilket skaber et skarpere og klarere syn.

Vedligeholdelse af briller med antirefleks 

For at sikre længere holdbarhed af dine antirefleksbehandlede briller, er det vigtigt at følge en række vedligeholdelsesråd:

  • Brug en blød klud og specielle rensemidler til at rengøre dine briller. Undgå husholdningsrens, da nogle af disse kan beskadige antirefleksbehandlingen.
  • Når du ikke bruger dine briller, opbevar dem i et hylster for at beskytte dem mod ridser og skader.
  • Undgå at efterlade dine briller i direkte sollys, da varmen kan beskadige antirefleksbehandlingen.

Hos Glassify er antirefleksbehandling altid inkluderet i prisen

Antirefleks i brilleglas er en essentiel funktion, der betydeligt forbedrer synsoplevelsen og bidrager mærkbart til synskomforten. Uanset om du arbejder foran en computerskærm, kører om natten eller bare ønsker klarere, skarpere syn, er antirefleksbehandlingen en værdifuld investering. 

Som Danmarks førende online service til skift af brilleglas, leverer vi brilleglas af højeste kvalitet til fantastiske priser - og alle vores glas er naturligvis inklusiv antirefleks behandling. Vi har glas til alle synsbehov, inklusiv bygningsfejl. Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere om antirefleks i brilleglas, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar klar til at hjælpe dig alle ugens dage.

Andre blogindlæg

  Hvad er en synstest? En synstest er en systematisk evaluering af dit syn, foretaget af en øjenlæge eller optiker. Det primære formål med en synstest er at vurdere dit syns styrke og skarphed. Derudover anvendes synstesten være med til...
Jan 20, 2024
Hvad Er Progressive briller? Progressive briller er en type flerstyrkeglas med glidende overgang. De er designet til at give en problemfri overgang fra nærsynethed til fjernsynethed, hvilket betyder, at de hjælper dig med at se klart på alle afstande. Progressive glas...
Jan 20, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres