Hvad er flerstyrkeglas/glas med glidende overgang?

Dec 21, 2023

Flerstyrkeglas er brilleglas med flere styrker indbygget. De kaldes også progressive glas, briller med glidende overgang eller briller med læsefelt. Behovet for flerstyrkeglas opstår ofte i takt med alderen, når man udvikler alderssyn, også kendt som presbyopi. Alderssyn er en naturlig del af aldringsprocessen, der gør det vanskeligere at se på nært hold.

Typer af flerstyrkeglas

Der findes to hovedtyper af flerstyrkeglas:

  • Bifokale glas har to tydelige styrker, en til lang afstand og en til nært hold. Der er en tydelig overgang mellem de to styrker, som kan ses som en linje eller en kurve på glasset.
   Bifokale glas
  • Flerstyrkeglas med glidende overgang / progressive glas har en kontinuerlig overgang mellem de forskellige styrker. Det betyder, at der ikke er nogen tydelige overgange, og glasset ser ud som et helt almindeligt enkeltstyrkeglas.

Fordele ved flerstyrkeglas

Selvom det kan tage lidt tid at vænne sig til flerstyrkeglas, især hvis man er vant til enkeltstyrkeglas, så har de mange fordele:

  • De giver en klar synsoplevelse på alle afstande. Dette er en stor fordel for folk med alderssyn, der ønsker at kunne se klart både langt, mellem og nært.
  • De er mere komfortable at bruge end enkeltstyrkeglas til nært og langt hold. Det skyldes, at man ikke behøver at skifte briller, når man skifter afstand.
  • De er mere diskrete end bifokale glas. Det skyldes, at der ikke er nogen tydelige overgange på glasset.

Vigtigheden af læsefeltets størrelse og kvalitet

Læsefeltet er det område af glasset, hvor man kan se klart på nært hold. Det er vigtigt, at læsefeltet er stort nok, så man kan se klart, når man læser, arbejder på computeren eller udfører andre nære aktiviteter.

Kvaliteten af læsefeltet er også vigtig. Det skal være jævnt, så man ikke oplever skarpe overgange mellem de forskellige styrker.

Når man vælger flerstyrkeglas med glidende overgang, er det vigtigt at vælge glas med et stort og jævnt læsefelt. Dette vil gøre det lettere at se klart på alle afstande.

Få nye flerstyrkeglas hos Glassify

Hos Glassify tilbyder vi nogle af markedets bedste og billigste flerstyrkeglas. Vores glas er fremstillet af højkvalitetsmaterialer og tilpasses individuelt til dit syn. Vi tilbyder også en bred vifte af valgmuligheder, så du kan finde det perfekte glas til dine behov.

Her er nogle af fordelene ved at vælge flerstyrkeglas fra Glassify:

 • Høj kvalitet: Vores glas er fremstillet af højkvalitetsmaterialer, der giver dig en klar og behagelig synsoplevelse.
 • Individuel tilpasning: Vores glas tilpasses individuelt til dit syn, så du får den bedst mulige synskorrektion.
 • Bred vifte af valgmuligheder: Vi tilbyder en bred vifte af valgmuligheder, så du kan finde det perfekte glas til dine behov.
 • Billige priser: Vi tilbyder nogle af markedets bedste priser på flerstyrkeglas.

 

Andre blogindlæg

Kan man få nye glas i gamle briller? Ja! Alle ved, at det kan være svært at skille sig af med noget, man holder af - og det kan være endnu sværere at finde noget nyt, der er lige så...
Aug 27, 2023
Definition af flerstyrkeglas Begrebet flerstyrkeglas, kan referere til både bifokale glas eller glas med glidende overgang (også kaldet progressive glas). Fælles for begge typer af glas er at de begge er designet til at korrigere for både nærsynethed og langsynethed i samme sæt briller.  Bifokale flerstyrkeglas...
Jan 20, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres