Hvad er briller med glidende overgang?

Feb 12, 2024

Introduktion til briller med glidende overgang

Briller med glidende overgang, også kendt som flerstyrkeglas, er designet til at korrigere flere synsfejl i ét brilleglas. De er udtænkt for at hjælpe personer, der har udfordringer med at se både på afstand og nær, uden at de behøver at skifte mellem forskellige briller. Disse briller har en glidende/progressiv styrke, fra toppen til bunden af brillen, hvilket gør det muligt for brugeren at se klart på alle afstande.

Flerstyrkeglas har været revolutionerende for folk der har behov for både langsyns- og nærsynskorrektion, idet de kan se nær, fjern og mellemdistance uden besvær. I modsætning til de traditionelle to- eller trestyrkebriller, hvor man kan se en synlig linje i brilleglasset mellem de forskellige zoner, tilbyder briller med glidende overgang en mere gradvis og naturlig overgang mellem forskellige afstande som ikke kan ses i glasset.

flerstyrkeglas

Hvordan fungerer briller med glidende overgang?

Briller med glidende overgang fungerer, ved at kombinere forskellige styrker i et enkelt brilleglas. I den øverste del af brilleglasset findes styrken til at korrigere langsynethed og i midterzonen korrigere brilleglasset for mellemdistance. I bunden af brilleglasset er styrken for at se nært, typisk for læsning. Hermed nemt at skifte fokus mellem forskellige afstande uden at skulle skifte briller

  • Øverste del af brillen: Korrektion for afstandsvisning
  • Midterzon: Korrektion for mellemdistance, som ved computer arbejde
  • Nederste del: Korrektion for nær visning, som ved læsning

Disse zoner er glidende, altså uden nogen synlige eller mærkbare linjer mellem sig, og det er heraf navnet "glidende overgang" kommer.

Fordelene ved briller med glidende overgang

Briller med glidende overgang har mange fordele, herunder:

  1. De er alsidige: Disse briller kan hjælpe brugerne med at se klart på alle afstande, uanset om de ser noget tæt på, som en bog eller en skærm, noget på midterdistance, som en bil, der kører forbi, eller noget langt væk som et vejskilt.
  2. De er komfortable: For mange mennesker er det meget mere behageligt at have et enkelt par briller, der kan håndtere alle deres synsbehov, end at skulle skifte mellem forskellige par briller til forskellige opgaver.
  3. De giver et bedre udseende: På grund af den glidende overgang i styrke, er der ingen synlige linjer i brilleglasset, hvilket giver et mere æstetisk tiltalende udseende.

flerstyrkeglas

Ulemper og udfordringer ved briller med glidende overgang

Som med alle typer briller, er der også nogle udfordringer og ulemper forbundet med briller med glidende overgang. For eksempel:

  • Nogle mennesker kan have svært ved at vænne sig til dem. For de fleste mennesker tager det lidt tid før de har vænnet sig helt til at bruge den glidende overgang
  • I nogle tilfælde kan disse briller også forårsage problemer med dybdeopfattelse og perifert syn.
  • Briller med glidende overgang kan være dyrere end enkeltstyrke- og bifokale briller.

Hvem har mest gavn af briller med glidende overgang?

Briller med glidende overgang er en fremragende løsning for folk, der har behov for forskellige korrektioner for at se nært og langsyn. Dette gælder især for folk over 40, som ofte oplever et kraftigt fald i deres nærsyn. (Faktisk er de fleste brugere af briller med glidende overgang i denne aldersgruppe.) De er også velegnede til personer, der bruger meget tid foran en skærm og har behov for en mellemliggende korrektion mellem nær og fjernsyn.

Prissætning og omkostninger ved briller med glidende overgang

Prisen for briller med glidende overgang kan variere betydeligt, afhængigt af hvor glassene er købt, og hvilke specielle funktioner brilleglassene har, såsom overfladebehandling eller blue light filter. Generelt er flerstyrkeglas med glidende overgang dyrere end enkeltstyrkeglas, men de er også mere alsidige, og for mange mennesker er bekvemmeligheden ved at kunne bruge et enkelt par briller til alle deres synsbehov, værd at betale for. Du kan få en idé om priserne på vores hjemmeside, og husk at sammenligne pris med kvaliteten og funktionerne. Der kan være store besparelser på køb af briller med glidende overgang ved at købe dem online. Hvis du oven i købet får sat glassene i et gammelt stel, kan du nemt spare op til 10.000 kr.

Hvordan vælger du de bedste briller med glidende overgang?

Det første skridt til at vælge de bedste glidende overgangsglas er at få en nøjagtig og opdateret synsprøve. Grundigheden af denne undersøgelse kan have stor indflydelse på din tilfredshed med dine nye briller. Du bør også overveje dit almindelige brugsmønster og dine visuelle behov både på arbejde og i fritiden. Andre faktorer at overveje kan omfatte dit budget, din stil, og hvilke brillefunktioner, såsom blålys filter eller forskellige overfladebehandlinger, vil være nyttige for dig.

Konklusion: Er briller med glidende overgang det rigtige valg for dig?

At beslutte, om briller med glidende overgang er det rigtige for dig, er en personlig beslutning, der skal afvejes mod dine visuelle behov, levevilkår, budget og stil. De er en fantastisk løsning for mange mennesker, der har brug for forskellige korrektioner for at se klart på forskellige afstande, og de kan spare brugerne for besværet ved at skulle skifte mellem forskellige par briller. Inden du træffer din beslutning, bør du have en samtale med en optiker om dine behov, ønsker og bekymringer.

Hos Glassify er det vores mål at hjælpe dig med at mærke forskellen med de rigtige brilleglas, og vi tilbyder en bred vifte af flerstyrkeglas med glidende overgang. Vi er stolte af at tilbyde individuelt tilpassede brilleglas til alle synsforbehold, inklusive bygningsfejl til en brøkdel af prisen, du får hos optikeren. Samme høje kvalitet, som hos Danmarks ledende optikere, bare billigere.

For at lære mere, eller for at få dine spørgsmål besvaret, er du velkommen til at besøge vores ofte stillede spørgsmål eller kontakte os direkte. Vi ser frem til at hjælpe dig med dit syn.

Andre blogindlæg

Introduktion til brug af gamle briller Gamle briller kan have mere værdi, end vi måske umiddelbart tror. I stedet for blot at kassere dem, kan de bruges på forskellige vis, for eksempel til genbrug ved at få sat nye glas...
Feb 12, 2024
Briller er et vigtigt instrument, der er designet til at korrigere en lang række synsproblemer såsom nærsynethed, langsynethed, astigmatisme og presbyopi. Briller er baseret på et grundlæggende koncept - nemlig at ændre lysets retning før det når vores øjes linse. En linse,...
Feb 12, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres