Er flerstyrkeglas det samme som briller med glidende overgang?

Jan 20, 2024

Definition af flerstyrkeglas

Begrebet flerstyrkeglas, kan referere til både bifokale glas eller glas med glidende overgang (også kaldet progressive glas). Fælles for begge typer af glas er at de begge er designet til at korrigere for både nærsynethed og langsynethed i samme sæt briller. 

Bifokale flerstyrkeglas

Bifokale glas har et synligt læsefelt, der korrigerer for nærsynethed, mens den øverste del af glasset har en styrke, der korrigerer for langsynethed.
Bifokale glas har et mindre synsfelt end progressive flerstyrkeglas. Dette skyldes, at den nederste del af glasset er udelukkende til nærsynethed, og at den øverste del af glasset er udelukkende til langsynethed.

Flerstyrkeglas med glidende overgang

Briller med glidende overgang er en moderne form for flerstyrkeglas, også kendt som progressive glas. I stedet for at have adskilte zoner for forskellige synsbehov, glider styrken uden mærkbare spring eller linjer fra toppen til bunden. Dette giver et mere naturligt syn, fordi det tillader øjet at skifte fokus mellem forskellige afstande på en jævn og uafbrudt måde. Disse brilleglas er inddelt i tre zoner, som hver har sin egen styrke:

 • Nærzonen er den nederste del af glasset, og den er beregnet til at give skarpt syn på nære afstande, f.eks. til at læse, skrive eller bruge en computer.
 • Mellemzonen er den centrale del af glasset, og den er beregnet til at give skarpt syn på mellemlange afstande, f.eks. til at arbejde på et bord, se fjernsyn eller køre bil.
  • Afstandszonen er den øverste del af glasset, og den er beregnet til at give skarpt syn på lange afstande, f.eks. til at se fjernsyn, køre bil eller se ud over horisonten.
  Overgangen mellem de tre zoner er glidende, så man ikke kan se den med det blotte øje. Dette gør det muligt at bevæge sine øjne naturligt uden at opleve forstyrrelser i synet.

   

   

  Hvem skal vælge bifokale flerstyrkeglas, og hvem skal vælge briller med glidende overgang

  Valget mellem flerstyrkeglas og briller med glidende overgang afhænger af præference og behov. Er du vant til en klar adskillelse mellem forskellige synsområder, vil bifokale glas være det logiske valg. Hvis du derimod ønsker en smidig overgang og en naturlig synsoplevelse, vil briller med glidende overgang være et godt valg. 

  Her er nogle af de fordele, der gør, at briller med glidende overgang er det foretrukne valg for mange mennesker:

  • Mere naturligt syn: Briller med glidende overgang giver et mere naturligt syn, fordi de har en glidende overgang mellem zonerne. Dette gør det muligt for øjet at skifte fokus mellem forskellige afstande på en jævn og uafbrudt måde.
  • Bedre synsoplevelse: Briller med glidende overgang giver en bedre synsoplevelse, fordi de giver et skarpt syn på alle afstande. Dette kan være en stor fordel for mennesker, der bruger deres syn meget til forskellige aktiviteter.
  • Nemmere at vænne sig til: Briller med glidende overgang er blevet forbedret i de seneste år, hvilket har gjort dem lettere at vænne sig til. I dag er det muligt at vælge briller med glidende overgang, der er designet til at minimere tilvænningsperioden.

  Vær forberedt på en tilvænningsperiode

  Det kan tage lidt tid at vænne sig til flerstyrkeglas. I starten kan du opleve, at det er svært at fokusere på forskellige afstande. Dette er helt normalt, og det vil forbedre sig med tiden.

  Her er nogle tips til at gøre tilvænningsperioden lettere:

   • Start med at bruge dine flerstyrkeglas i korte perioder af gangen. Øg gradvist brugstiden, efterhånden som du bliver mere vant til dem.
   • Prøv at fokusere på forskellige afstande, når du har dine flerstyrkeglas på. Dette vil hjælpe dig med at vænne dig til at skifte fokus.
   • Hvis du oplever hovedpine eller andre gener, skal du stoppe med at bruge dine flerstyrkeglas og tale med din optiker.

  Med lidt tålmodighed vil du hurtigt vænne dig til dine flerstyrkeglas og nyde godt af det klare syn, de giver.

  Flerstyrkeglas hos Glassify

  Hos Glassify tilbyder vi den nemmeste og billigste måde at få nye flerstyrkeglas. Vi kan producere glas til alle synsbehov, inklusiv bygningsfejl, og med vores 100 dages tilfredshedsgaranti, kan du risikofrit bestille dine nye flerstyrkeglas hos os. Du kan læse mere om os her. Du kan også kontakte os på enten mail eller telefon. Vi sidder klar alle ugens dage til at hjælpe dig med at finde de rigtige glas til dine behov.

  Andre blogindlæg

  Flerstyrkeglas er brilleglas med flere styrker indbygget. De kaldes også progressive glas, briller med glidende overgang eller briller med læsefelt. Behovet for flerstyrkeglas opstår ofte i takt med alderen, når man udvikler alderssyn, også kendt som presbyopi. Alderssyn er en...
  Dec 21, 2023
  Er dyre briller virkelig bedre end billigere alternativer? Det er et spørgsmål, mange stiller sig selv, når de står over for at skulle købe nye briller. Det er dog ikke altid let at navigere i de forskellige prisklasser og finde...
  Jan 20, 2024

  Kommentarer (0)

  Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

  Efterlad en kommentar

  Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres