Hvad er nærsynethed (myopi)?

Feb 15, 2024

Nærsynethed, også kendt som myopi, er en tilstand, hvor en person har svært ved at se objekter på afstand. Dette skyldes forandringer i øjet som forhindrer lyset i at ramme direkte på nethinden. I stedet rammer det foran nethinden, hvilket gør det svært at se objekter længere væk. Nærsynethed er en af de mest almindelige øjenlidelser og forekommer ofte allerede fra i barndommen. 

Årsager til nærsynethed

Det er flere faktorer, der kan føre til nærsynethed. Det kan skyldes genetiske faktorer, hvilket betyder, at hvis en eller flere af dine forældre har nærsynethed, er du mere tilbøjelig til at udvikle det selv.

Derudover er nærsynethed forbundet med visuelt krævende aktiviteter som læsning eller skærmarbejde, der kan medvirke til udviklingen af nærsynethed. 
Dette betyder at personer med meget skærmarbejde eller læsning i det daglige har en øget risiko for at blive nærsynet.

Symptomer på nærsynethed

Nogle af de hyppigste symptomer ved nærsynethed er:

  • Svært ved at se objekter i det fjerne klart.
  • Tendens til at knibe øjnene sammen for at se bedre.
  • Hyppig hovedpine.
  • Følelsen af trætte øjne.
  • For børn, problemer med at følge med i skolen
  • Forværret nattesyn som eksempelvis kommer til udtryk ved bilkørsel om natten.

Diagnose og behandling 

En øjenlæge kan diagnosticere nærsynethed ved at udføre en række tests, herunder en synsskarphedstest, en ophthalmoskopi og en refractions test. Symptomerne på nærsynethed kan være forvirrende, da de nogle gange også er symptomer på andre øjensygdomme, men en grunddisse tests vil hjælpe med at fastslå den nøjagtige årsag.

Nærsynethed kan effektivt afhjælpes ved hjælp af briller med enten enkeltstyrkeglas eller flerstyrkeglas med glidende overgang. Disse brilleglas er specielt designet til at korrigere nærsynethed og forbedrer dermed synet på afstand. For dem, der ikke ønsker at bruge briller, kan kontaktlinser også være en løsning.

Forebyggelse af nærsynethed

Der er nogle tiltag, man kan tage for at forebygge udvikling af nærsynethed. Disse inkluderer gode læsevaner, hyppige pauser fra skærmarbejde, og indtagelse af en sund kost rig på visse næringstoffer som A- og C-vitamin. Derudover kan et tilstrækkeligt lysniveau ved læsning og skærmarbejde også hjælpe med at forebygge nærsynethed.

Hvordan Glassify kan hjælpe

Hos Glassify tilbyder vi en bred vifte af løsninger til at håndtere nærsynethed. Vi tror vi på højkvalitets løsninger, og vi hæver standarden for kvalitet og værdi. Kontakt os i dag for at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig.

Andre blogindlæg

Hvad er blue light? Der er mange typer lys, som vi er udsat for hver dag. Et af dem er blåt lys. Blåt lys er en type lys, der har en meget kort bølgelængde, hvilket giver det mere energi. Blåt...
Feb 15, 2024

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres